Chef

Hvordan har du det med din chef …?

Motiverer din chef dig?

De fleste chefer er meget glade og tilfredse, hvis du gør nøjagtig det, som de fortæller dig, at du skal gøre. Specielt, hvis du arbejder mere eller bruger flere timer på jobbet, end det, du får løn for … smiler.

Det optimale er, hvis du har et job, hvor du for alvor kan mærke, at din chef lytter og interesserer sig for dig, og den værdi du skaber.

Føler du dig presset?

Nogle gange beder din chef dig om at lave eller gøre mere, end du kan klare i det tidsrum, som du er på arbejde. Det er her, du måske begynder at blive utilfreds – måske ligefrem stresset.

Det er meget vigtigt, at du holder øje med, om du er ved at blive stresset. Du skal ikke nødvendigvis regne med, at din chef opdager det før dig – og skåner dig. Du skal ikke engang regne med at din egen hjerne ‘holder øje’ med det. Et godt trick er at lytte til, hvad dine nærmeste fortæller dig.

Nyt job? Pas på NISSEN ikke flytter med

Vil du gerne søge nyt job, fordi du synes din chef er en idiot, så pas på ‘nissen ikke flytter med’. Jeg vil på det kraftigste anbefale, at du spørger dig selv – og helst inden du siger op:

  1. Er din chefs skyld?
  2. Eller er det i virkeligheden din egen skyld, at du har det dårligt på din arbejdsplads, og føler at det er nødvendigt at skifte job?

Der er et væld af faktorer, som gør, at du kan ‘køre skævt’ i forhold til din chef – og det er ikke nødvendigvis din chefs skyld alene. Det er der mange som først opdager for sent.

Er du en ‘nem’ medarbejder?

Ved du hvilken persontype du er? Ved du …

  • Hvad der motiverer dig?
  • Hvad du godt kan lide?
  • Hvad du ikke kan lide?
  • Hvor indsigtsfuld du er?
  • Osv.

Nogle af tingene ved du måske ikke engang selv endnu. Så se at finde ud af det. Sandheden er, at hvis ikke din chef kan finde ud af det, så skal du fortælle ham eller hende det. Jo mere du ved omkring dig selv – og fortæller din chef det – desto nemmere en medarbejder vil du være. Samtidig vil det står meget mere klart for dig, hvornår det er din chef, der er en klaphat … og ikke dig. I det tilfælde flytter nissen nemlig ikke med. Du tager en sund og rationel beslutning.

Lær at begå dig sammen med din chef – og dine kolleger

Det kan du lære på forholdsvis kort tid.

Tilbud til din chef og din arbejdsplads

Hvis du vil læse, hvad jeg tilbyder af undervisning til ledere og medarbejdere i Dansk Industri og Danske Kommuner, så læs evt. mere her på hjemmesiden: www.anglov.com.