Sex-misbrug

Har du oplevet et seksuelt misbrug som lille eller ung?

Seksuelt misbrug af børn er forbudt i Danmark

Seksuelt misbrug af børn handler om, at voksne tiltvinger sig retten til at have seksuel omgang med børn under den seksuelle lavalder. Seksuelt misbrug af børn er forbudt i Danmark og er strafbart.

Mentale skader på seksuelt misbrugte

Sker det seksuelle misbrug i hjemmet, hvor det er en af forældrene, der f.eks. gentagne gange piller på deres barn eller bedriver andre seksuelle udskejelser med deres barn, så kan der opstå psykiske skader på barnet. Skader, som barnet i værste fald må leve med i mange år efter, måske hele livet.

De skader, der kan forekomme, er mangeartede og meget forskellige og kan f.eks. være

  • At barnet som voksen ikke trives med sit eget sexliv
  • At man som kvinde ikke kan få sin orgasme
  • At man som kvinde er sky for mænd eller berøring
  • At man er unaturligt blufærdig
  • At man ønsker eller savner at voksne ‘piller’
  • At man som offer begynder at mobbe andre
  • At man ender i prostitution …

Der er intet mindre end masser af historier om uheldige adfærdsmønstre, som voksne har pådraget sig, og som kan spores direkte tilbage til seksuelle overgreb i deres barndom eller unge år, hvor nogle voksne ikke har formået at holde deres fingre for sig selv.

Seksuelt misbrug er tabu

Seksuelt misbrug er tabu og en vanskelig ting at snakke om. Den voksne, der forsager overgrebet, bruger alle kneb til at gøre barnet opmærksom på, at dette er vores lille hemmelighed.

Senere kan barnet opleve direkte trusler, hvis barnet taler over sig. Hemmeligheden skal jo helst bevares, så længe som muligt – faktisk helst være hemmelig for altid. Slipper historien alligevel ud på et tidspunkt, så kan det være så tabubelagt et emne, at familier splittes. Det er for smertefuldt at snakke om. Nogen i familien nægter måske ligefrem at tro på, at det, der er sket, faktisk er sket. Deres hjerne kan ikke håndtere denne viden. Så er det bedre at holde sig fra hinanden, så behøver I ikke at snakke mere om det. Folk, der ikke vil tro på sandheden, er ofte mennesker, der er knapt så indsigtsfulde.

Har du sår på sjælen – så kan jeg sikkert godt hjælpe dig

Hvis du er en af de uheldige mennesker (måske er du voksen i dag), som har været udsat for seksuelle overgreb, og du stadig lider under det, så kan jeg højst sandsynligt hjælpe dig. Jeg har nogle teknikker i min værktøjskasse, som tidligere har hjulpet andre ofte på ret køl igen.

Case: Seksuelt misbrugt som 4-årig

Anonym – Seksuelt misbrug da jeg var 4 år

“Min fætter misbrugte mig seksuelt, da jeg var lille. Jeg var 4 år, da han startede med at pille ved mit underliv. Han er cirka 9 år ældre end mig. Det var oftest hos min mormor og morfar. De havde et gæsteværelse med en sovesofa. Når familien var samlet derhjemme, og de voksne snakkede, gik vi ind og lagde os på sovesofaen. Jeg skulle ligge på ryggen og altid yderst. Han lå på siden med ansigtet mod mig og trak et tæppe hen over os og helt op til min hals. Herfra hev han mine strømpebukser ned og gjorde ellers, hvad han havde lyst til. Jeg husker, at jeg lå og kiggede op i loftet med en masse blandede følelser i kroppen. Det føltes forkert. Det gjorde ikke ondt som sådan. Men det føltes meget forkert. Samtidig husker jeg også tanken i mit hoved, der lød på: ’’Han er jo min fætter. Han kunne ikke finde på at gøre noget imod mig, der er forkert.’’

Mange af disse scenarier fandt sted, hver gang familien var samlet. Faktisk helt indtil jeg blev 6 år. Her stoppede den del, og herefter fortsatte han noget andet. Herfra udsatte han mig for sexchikane til jeg blev 14 år. Det var i form af kys på halsen, berøring af min numse, mine lår, ubehagelige små kommentarer hist og her om mine bryster, og hvad han ellers kunne finde på. Jeg gjorde ikke noget. Jeg stivnede fuldstændig hver gang. Jeg endte med at fortælle det til en lærer i 7. klasse. Herefter min mor og min far.

Den dag i dag har jeg konfronteret ham. Jeg har spurgt ham direkte – hvorfor mig. Jeg har fået en undskyldning. Men helt ærligt … den kunne jeg ikke bruge til noget. Jeg skulle arbejde med mig selv. Og det har jeg gjort nu. Jeg har langt om længe fået et velfungerende forhold til sex og indset, at det er mig, der er offeret. Det er ikke min skyld. Der er absolut ingenting galt med mig.”