Præstationsangst – eksamensangst

Du kan dit stof derhjemme – bare ikke til eksamen

Hvis ovenstående er tilfældet … så kan jeg godt hjælpe dig.

Præstationsangst eller eksamensangst – ‘same shit’

Nogle af os er bange for at rejse os. Nogle er meget nervøse for at holde en tale til familiefesten. Nogle er bange for at fremlægge noget fagligt materiale til f.eks. nogle kolleger på arbejdet, til bestyrelsesmødet, på projektmødet, til afdelingsmødet eller lignende. Og så er der nogle, som er bange for at gå til eksamen!

Hvis du er dygtig og kan dit materiale – og det blot er eksamenssituationen, som blokerer dig – så kan jeg hjælpe dig!

Sjovt nok, så kan de fleste af os vores materiale. I særdeleshed hvis vi f.eks. bliver bedt om at sige noget om os selv. Hvem kender dig selv bedre end dig selv? Alligevel er der nogle af os, der er rædselsslagen for eksamener. Bare det at blive udfordret, så …

  • begynder hjertet at hoppe
  • vi bliver røde på halsen
  • vi får ondt i maven
  • begynder at stamme
  • kan måske slet ikke snakke osv.

Årsagen – den skal jeg nok fortælle dig. Til min hjælp har vi behov for lige at mødes og snakke sammen. Måske vil jeg også anbefale dig at tage en enkelt test – ikke nogen, hvor du kan svare rigtigt eller forkert, men det giver mig en god viden om dig. Testen kan faktisk kaste endnu mere lys over forklaringen – udover det du kan fortælle mig, når vi mødes.

Den “sorte klap” går ned – eller du begynder at græde – lige midt i din eksamen

Jeg tror de fleste af os har prøvet det – eller er bange for, at det sker – at den sorte klap går ned midt i vores eksamen. Vi kan ikke svare på selv de mest banale spørgsmål. Det er som om ‘nogen’ inde i din hjerne har lukket døren til der, hvor al den viden befinder sig. Tilfældet er hyppigst forekommende til de mundtlige eksamener, men sker også for nogle mennesker til de skriftlige eksamener.

“Hvorfor går klappen ned?” Det er forskelligt fra person til person. Derfor er behandlingen også forskellig fra person til person. Så svaret er ikke entydigt og det samme for alle.

Hvorfor nøjes med karakteren 02, hvis du kan få både 10 eller 12?

Der er sædvanligvis en forklaring på, at ‘den sorte klap går ned’, eller at vi begynder at græde. Det er din hjernes forsvarsmekanisme, der går i gang. Det skal jeg nok fortælle dig mere om, når vi ses.

Årsagen er bl.a., hvad du kan læse under ‘Skeletter i skabet‘. Her handler det om, at du på et tidspunkt i dit unge liv har en tidlig oplevelse, som har lært din hjerne, at det at gå til eksamen kan være farligt. Endda meget farligt, tror din hjerne i hvert fald. Imidlertid er det aldrig i historien set, at nogen er faldet død om til en eksamen. Højst besvimet. Men det er der sjovt nok også en forklaring på. Grundet det jeg lige har nævnt, så er det en irrationel frygt du har, og en irrationel frygt kan jeg hjælpe dig af med. Og så er der ingen hindring for 10 og 12, når bare du kan dit stof.

Du kan jo sagtens – du skal ‘bare lige’ lære hvordan

Hvis du godt kan dit stof hjemmefra, men altså bare ikke til eksamen, så kan du opnå kanon flotte resultater ved at komme forbi mit kontor.

Hvis du imidlertid ikke kan dit stof hjemmefra, og samtidig er meget nervøs til eksamen, og måske oplever, at du let kommer til at græde, så får du knap så fine resultater her hos mig.

Jeg kan imidlertid ALTID lære din hjerne ikke at blive så nervøs til eksamen. Jeg kan bare ikke på 1 times tid lære dig indholdet af de flere hundrede siders matematik, som du burde have læst i skolen de sidste 5 år, hvis du forstår forskellen.

Dine forældre spiller ofte en rolle, når det gælder din eksamensangst

Ikke så sjældent ser jeg, at vores forældre har været direkte eller indirekte medansvarlige til udviklingen af vores angst for at gå til eksamen. Svaret ligger i den måde vores forældres opdrager os på. Det gælder bl.a.

  • De fysiske og mentale rammer, de sætter for os som børn
  • Deres måde at hjælpe os med vores skolegang og vores lektier.

For at hjælpe de forældre der gerne vil lære at undgå at lave sådanne fejl, hvor de utilsigtet kan ‘komme til’ at fremelske en eksamensangst hos deres barn, tilbyder jeg et lille mini-kursus, hvor forældre lærer, hvad der vil virke, og hvad der ikke vil virke, når børn skal lære at tage ansvar for at lave deres lektier, læs mere under ‘ KØREKORT TIL FORÆLDRE‘.

Referencer og udtalelser

Se under Hypnoterapi-Udtalelser for at læse om andre unge der pludselig godt kan lave fine karakterer.