Samtaleterapi (Kognitiv terapi) – Coaching & mentorship

Smukt, trygt og godt – behandling på kanten af Mølleådalen

Coaching, Mentorship, Øvelser, Træning, Refleksion og dybe samtaler.

Alle samtaler foregår her

Alle vores samtaler foregår i mit ‘værksted’, som både er mit kontor, behandlerrum og møderum. Jeg bor lige på kanten af Mølleådalen med en storslået udsigt og heste i baghaven. Det perfekte sted for at dele indsigter, tale om udfordringer, lære noget nyt, aflære noget gammelt og i det hele taget nyde godt af, at her findes et ældre menneske, som har prøvet det hele, og som gerne vil hjælpe dig.

Hvad er kognitiv terapi?

Kognitiv terapi betyder i al sin enkelthed, at vi snakker sammen. Jeg lytter til dine udfordringer og lærer dig derefter helt logisk og rationelt, hvordan du skal løse dine problemer.

Jeg taler med din ‘bevidste hjerne’

Når jeg snakker med din bevidste hjerne, så er det her jeg snakker med din hjernebark (Neo Cortex). Det er her den bevidste del af din hjerne bor. Jeg lærer dig de ting, der vil være godt for dig at vide – i din situation du står i, og de udfordringer du står overfor.

Jeg taler med din ‘underbevidste hjerne’

Hvis ikke vi sammen har succes med den kognitive behandling. Det vil sige samtalen med din bevidste hjerne, har du stadig store chancer for at få succes, hvis du giver mig lov til at snakke med din underbevidste hjerne. Den bor i det, der hedder dit limbiske system i din hjerne. Da det tilmed er den, der i sidste ende bestemmer over din adfærd og beslutninger, er det en vigtig samtalepartner at blive enig med. Det er her du skal hypnotiseres, se ‘Hypnose‘.

Har du en adfærd, der driller dig – og måske dine medmennesker – som stammer fra nogle kedelige oplevelser, du havde som ung (Se ‘Skeletter i skabet‘), vil din Amygdala (der jo bestemmer i din unge hjerne) tro, at du er i livsfare hver gang, du oplever disse situationer (fordi den jo tror du skal dø). Ja, kvik er den sgu’ ikke den del af din hjerne. Men det er noget, vi alle sammen kan bøvle med i større eller mindre grad. Vi finder derfor i fællesskab ud af, om jeg skal udvide min behandling fra en kognitiv behandling (samtalen med din bevidste hjerne), som vi starter med, til også at indeholde en hypnoterapi (som er samtalen med din underbevidsthed). Når disse to dele af din hjerne opnår enighed, begynder du at opleve en forskel.

Din underbevidsthed bestemmer

Er det så godt eller skidt? Det skal jeg forsøge at forklare dig. Hvis ‘noget i dig’ synes, at det jeg gerne vil lære dig, at du skal gøre, er ufedt, så er det meget sandsynligt, at det slet ikke er din bevidste og logiske hjerne (Neo Cortex), der svarer mig tilbage, men din underbevidste hjerne (dit limbiske system). Svaret er nok forholdsvis simpelt, nemlig enten JA eller NEJ – med mindre du begynder at stirre tomt ud i luften. (Læs mere om dette ‘noget’ under ‘Skeletter i skabet‘).

Forskellen på dig og mig (hvis du er under 20 år) er, at dirigenten i min hjerne hedder “Frontallap”. Dirigenten i din hjerne hedder “Amygdala”. Beklageligvis er Amygdala ikke så nuanceret en del af din hjerne. Ting er ret simple her. Enten tror din hjerne, at det du oplever, er livsfarligt, at det du oplever er total fedt eller den sidste variant, nemlig at du forstener og ikke aner, hvad du skal gøre. Denne sidste variant hedder paralyse (læs: du bliver handlingslammet).