Nøglen til din lykke

Hvor lykkelig har du lyst til at være … ?

Jeg bilder mig i al beskedenhed ind, at jeg kan hjælpe dig til at blive væsentlig mere lykkelig, end du er i dag. Det er i hvert fald noget, jeg har brugt mange år på at hjælpe folk med. Både dem med problemer, og dem, der har det fint, men gerne vil have det endnu bedre, eller opnå nogle store i livet.

I min verden kan vi være lykkelige på flere forskellige plan og niveauer – heldigvis. Det betyder nemlig, at du godt kan være lykkelig på det menneskelige udviklingsniveau, du er på lige nu.
Det betyder så omvendt også, at vi selvfølgelig også kan være ulykkelige. Den negative effekt af de ulykker, vi oplever, har det imidlertid med at blive mindre i takt med, at du bliver et mere indsigtsfuldt menneske. Det vil sige et menneske, der lever sit liv oppe i den berømte tønde, læs mere under personlig indsigt.

Hvad betyder det at være indsigtsfuld?

Et indsigtsfuldt menneske ved en masse ting omkring sig selv, f.eks.;

 • Hvilken persontype han/hun er, og derfor
 • Hvad der motiverer og demotiverer personen
 • Kender til sine styrker og svagheder og er ikke bange for at vedkende sig dem
 • Har ikke særlig mange hemmeligheder (… kun måske dem, som andre ikke kan tåle at høre)
 • Kender sine fobier og har fået fjernet dem, der chikanerer (… alle fobier kan fjernes – de er alle irrationelle)
 • Er bevidst om sine ‘skeletter i skabet’ og har fjernet de skeletter, der chikanerer
 • Har kendskab til og bearbejdet sine skyggesider
 • Har kendskab til og trænet de (for os andre) mest irriterende blindspots væk
 • Interesserer sig for sine familiemedlemmer, venner og kolleger.

Tænk positivt – det giver større overblik og nemmere indlæring

Tænker du positivt kan du træne din venstre frontallap og producere mere Serotonin (hjernetransmitter).

I al min litteratur gør jeg rede for, at du selv vælger, hvorvidt du vil være lykkelig eller ej. Det er måske lidt vanskeligt at forstå, fordi vi er underlagt så mange andre menneskers luner, store ego’er og lave indsigt. Det værste er, hvis disse mennesker er vores forældre. Hvis vi for en stund lige ser bort fra vores småtossede forældre, så stiger koncentrationen af serotonin i vores hjerne i takt med, at vi bliver mere lykkelige.

I dag kan vi ligefrem måle, hvilken frontallap i hjernen der er den mest aktive. Den højre frontallap er aktiv hos negativt tænkende mennesker, mens den venstre er mest aktiv hos positivt tænkende mennesker. Der skabes simpelthen flere synapser i vores nerveceller. Det er her serotoninen virker som nervetransmitter, hvis du tænker positivt omkring det, der sker omkring dig. Vi oplever også, at vores indlæringskurve bliver stejlere. Det vil sige, at vi har lettere ved at indlære og huske nyt stof. Vores overblik bliver større. Vi bliver bedre til at passe på os selv, og vores nærmeste. Vi har styr på vores økonomi. Vi gør, hvad vi kan for at holde os sunde og raske. Vi hjælper de mennesker, vi kan komme afsted med at hjælpe. Vi passer på vores miljø osv.

Tør du tro på det?

Jeg spurgte engang en af mine kunder, hvad det var der gjorde, at han havde opnået så fine resultater i sin virksomhed med de værktøjer, og den træning hans ledere havde modtaget af mig.
Hans svar lød kort og godt: “Jeg valgte at tro på dig og dine metoder!”

Hvad er så nøglen til din lykke?

Nøglen til lykke består af flere ting:

 1. Tag ansvar for dit eget liv
  Find modet frem til at gøre det, du nu skal til at gøre. Vær herefter disciplineret og gennemfør det, du lover dig selv. Hvis du fejler en dag, så tilgiv dig selv og gør et nyt forsøg.
  Historie: En basketballspiller får 100 bolde til at se, om han kan ramme kurven og score nogle point. Forestil dig nu, at han er så bange for at fejle og ramme ved siden af kurven, at han slet ikke skyder nogen af de 100 bolde, han har fået. Den mand får 100 missere … og derfor 0 points. Ham skal du ikke være. Du skal få skudt alle boldene afsted. Ét point er bedre end 0 point
 2. Find ud af, hvad der er vilkår i dit liv (det vil sige det, du ikke kan lave om på) og, hvad der er mulighed for din personlige vækst.
  En nem måde at identificere negativt tænkende mennesker er at opdage, hvilke folk der brokker sig over vejret. Vejret kan vi umuligt lave om på. Sådanne mennesker træner deres højre frontallap og fjerner sig dermed fra lykken. Det er ikke særligt intelligent at forsøge at ændre på noget, vi hverken har viden eller magt til at gøre noget ved.Et andet vilkår er dine forældre, eller dine børn (afhængig af hvem du er). Dette vilkår har imidlertid en kattelem. Både du og dine forældre har nemlig mulighed for at beslutte jer for at lære noget om personlig indsigt og personlig ledelse. Det vil gøre din vej til lykken nemmere. Det kan f.eks. være, at du kan undgå, at dine forældre bliver sure, når ikke du laver alle dine lektier, fordi du faktisk sagtens kan lave fine karakterer i skolen.
 3. Identificer ‘hullerne i din cykelslange‘, se afsnittet om ‘Huller i cykelslangen
 4. Lap de vigtigste huller.
  Det vil sige de største huller, der er i stand til at ‘styre dit liv’ væk fra din lykke. Det kan være grimme oplevelser, der har sat sig som angst i din underbevidsthed, fobier, der driver dig til vanvid, fordi du har OCD, seksuelle overgreb, vold eller bare en simpel voldelig film kan lagre sig som en angst i din underbevidsthed, hvis du er en følsom sjæl med en livlig fantasi.
 5. Få overskud til at gøre de ting, som du altid har ønsket dig at lave.
  Det må du faktisk gerne begynde på så hurtigt, du kan.
  Advarsel: De ting, du gerne vil lave, er bestemt ikke nødvendigvis de ting, som dine forældre syntes, at du skal lave. Vær derfor på vagt over for, om dine forældre tror, at din lykke ligger gemt i, at du tager den samme uddannelse, som de aldrig selv fik taget, eller at du bliver god til lige præcis den sportsgren, som dine forældre aldrig selv blev specielt gode til. Du skal dyrke det, du kan lide. Måske du har X-factor lige her. Måske er din fremtidig indtjeningsmulighed her: Musiker, ingeniør, tømrer, kunstner, sanger, golfspiller, bibliotekar, forfatter, journalist, chef, virksomhedsleder, gartner, lagermedarbejder eller andet.
 6. Find en mentor og vejleder.
  Du kommer 100% sikkert hurtigst i mål, hvis du kopierer nogen, der allerede har succes eller har lykke i deres liv. Find ud af, hvad de gør. Find frem til de mennesker, der allerede er specialist på dét område, du gerne vil gøre noget ved – eller måske er NØDT til at gøre noget ved,
 7. Hvis noget af det du gør ikke virker, så lav din strategi om, og prøv igen,
 8. ‘TRO PÅ DET’ !

Har du brug for hjælp til at kommer videre?

Jeg har hjulpet så mange mennesker, så lad mig også hjælpe dig. Du bliver hurtigere dygtig til noget, hvis et andet menneske viser og fortæller dig, hvad du skal gøre.

Lad mig hjælpe dig, med at finde frem til din lykke. Lad mig hjælpe dig med at lappe ‘hullerne i din cykelslange’, samt finde og prioritere de mål, der vil give dig en større lykke. Måske kan vi komme så langt, at dine drømme begynder at gå i opfyldelse. Miraklernes tid er nemlig ikke forbi endnu – heldigvis. Vi skal bare turde tro på det.