FORÆLDRE

Mistrives dit barn eller bruger dit barn sin tid forkert?

Er du far eller mor til en eller flere teenagere, som du synes spilder sin tid?

 • Måske bruger dit barn alt for mange timer foran sin computer?
 • Måske vender dit barn ligefrem rundt på dag og nat?
 • Måske ved dit barn ikke, hvad han eller hun skal uddanne sig til?
 • Måske bliver dit barn mobbet i skolen?
 • Måske er dit barn frustreret eller bange for sine eksamener?
 • Måske hjælper dit barn ikke særlig meget til i jeres hjem?
 • Måske lever dit barn i en kuffert mellem 2 hjem?

Der er mange årsager til, at vores børn ikke altid ‘kører på den store klinge’. Der er mange ting, de skal forholde sig til, tage stilling til og frem for alt, så er der meget, som de skal lære. Under alle omstændigheder, så tilbyder jeg min assistance til at hjælpe dit barn på rette vej.

Dit barn er måske allerede flyttet hjemmefra?

Måske er dit barn allerede flyttet hjemmefra, og er nu en ung voksen, som stadig spilder sit liv. Det kan her være vanskeligere for dig at påvirke dit barn i en positiv retning. Jeg har gode erfaringer med, at det hjælper at få en tredje part med ind over, som kan hjælpe med at motivere dit barn til at få kontrol over sit liv.

Heldigvis lærer de fleste af os lektien, når vi flytter hjemmefra. Så SKAL vi nemlig klare os selv. Vores forældre er der ikke længere til at lave mad til os, vaske op, betale regninger, vaske tøj, osv.

MEN nogle unge voksne flytter desværre hjemmefra uden at have lært nogle basale ting i livet. Det kan i al sin enkelthed rime på, at de endnu ikke er så gode til at passe på sig selv. Måske er det nogle af de store ting i livet, som driller. F.eks. …

 • Evnen til at passe sit arbejde
 • Finde en partner
 • Få sin lejlighed til at fungere
 • Gennemføre en uddannelse
 • Finde ud til hvilken uddannelsen han/hun skal tage
 • Få de ‘rigtige’ venner
 • Eller nogle af de andre store og vigtige aspekter, som vi skal have styr på for at trives bedst muligt.

Føler du magtesløshed, når du skal motivere dit barn?

Lige meget om du har en hjemmeboende teenager eller en ung voksen, der er flyttet hjemmefra, oplever du måske en magtesløshed over for dit barn. F.eks. fordi du synes, at dit barn spilder både sin tid og sit liv. Din frustration bliver måske tilmed værre, som tiden går, fordi jo mere du forsøger at hjælpe dit barn, desto værre syntes situationen at blive. Tilmed kan dit barn kvittere med at blive endnu mere indesluttet eller afvisende.

Børns udfordringer er mange – jeg kan hjælpe

Der kan være et hav af årsager til den situation du befinder dig i som forælder. Og … du er bestemt ikke den eneste forælder, der oplever frustration over børneopdragelse. Der er bare nogle situationer, som jeg vil kategorisere som ‘bestemt ikke særlig rare’.

På denne hjemmeside har jeg derfor listet nogle af disse ‘ikke særlig rare’-udfordringer, du som forælder kan opleve med teenagere og unge voksne. Alle er områder, som jeg tilbyder at hjælpe dit barn med … eller dig, hvis du er interesseret?

Min hjemmeside henvender sig selvfølgelig til dig som voksen. Men alle de forskellige ‘Udfordringer’ som jeg skriver om er faktisk skrevet, så dine børn kan søge information her, og forhåbentlig blive motiveret til gerne at ville snakke med mig.

Hvordan kan jeg hjælpe med så mange forskellige ting?

Svarene er flere og de er meget simple.

 1. Jeg er en ældre herre, som har prøvet meget i mit lange liv, så jeg har efterhånden en lang erfaring at trække på.
 2. Jeg i mange år fungeret som leder i dansk erhvervsliv og i mange år trænet i motivere mine medarbejdere bedst muligt. Længst tid hos Novo Nordisk. Det er nøjagtig samme principper jeg anvender, når jeg skal motivere unge mennesker til at fungere godt. Eller en hel familie for den sags skyld.
 3. Jeg har studeret menneskets hjerne i snart mange år og fundet frem til en metode, der enten helt kan helbrede – som minimum afhjælpe – en lang række forskellige udfordringer hos teenagere, unge og også voksne. I al beskedenhed syntes jeg, at metoden er forholdsvis simpel, og den virker på mange mentale udfordringer (eller ‘Skeletter i skabet’, som jeg godt kan lide at kalde det på denne hjemmeside).

Alle kan være med. Det er derfor jeg kan hjælpe med så mange forskellige ting, som er listet her på min hjemmeside.

Tricket ved at anvende denne simple metode ligger i prioritering og rækkefølgen af det miks af udfordringer og den teori, der er nødvendig for at hjælpe dit barn. Gøres det forkert, spilder vi alle sammen vores tid. Gør vi det rigtigt, så er der gevinst.

’Kørekort’ til forældre

Når du har rollen som forældre, så er det rigtig godt at have indsigt i nogle meget banale teorier omkring opdragelse og motivering af teenagere og unge voksne. Det er faktisk nøjagtig de samme teorier og færdigheder, du skal bruge, når du skal være en god leder i enten erhvervslivet eller kommunerne (som jeg nævnte ovenfor). Her ønsker vi os ledere, som forstår at skabe en fremragende arbejdsplads, hvor medarbejderne elsker at komme for at bidrage til fællesskabet, samt virksomhedens mål og resultater.

I din situation er det dig som forælder, der er lederen i din egen lille virksomhed, nemlig i dit eget hjem med ægtefælle og børn.

Jeg tilbyder dig som forælder en stribe tips & tricks i mit lille minikursus, som jeg kalder ‘Kørekort til forældre’. Jo yngre dine børn er, når du tilegner dig denne viden, desto bedre – fordi så undgår du bedst muligt at placere de berømte skeletter i dit barns hjerne.

Se kurset ‘Kørekort til forældre‘.

Hvis du vil læse lidt om, hvad andre forældre har fået ud af at lade deres børn komme i terapi og behandling hos mig, så læs evt. udtalelser under ‘Referencer, Forældre‘.